vineri, 3 aprilie 2015

Clatite cu piept de pui si gorgonzola

Clatitele sunt poate cel mai rapid desert pe care imi place sa il prepar. Pana intr-o dimineata...cand aluatul ramas de seara, pe care l-am pastrat la frigider, m-am gandit sa il folosesc la micul dejun. Ceea ce a iesit, a devenit micul dejun din week-end. Inca un motiv sa astept sa inceapa week-end-ul.

 Reteta de clatite este o varianta simpla si nu mai ies din ea. Pufoase, nu se rup...perfecte ca la mama  acasa.

 Ingrediente:
300 de gr faina alba;
 3 oua;
 300 ml lapte proaspat de la frigider;
 3 lg ulei sau unt topit;
 250-300 ml apa minerala
*obligatoriu la reteta aceasta un varf de cutit de sare;

 Pentru umplutura:
 1.piept de pui si gorgonzola;
 2. bacon si branza brie;
 3. salam usor picat si branza topita felii;
    *pentru clatite cu gem sau finetti, se pot adauga dupa preferinta si arome: de rom, vanilie, cacao... 

 Intr-un castron se pune faina. Ouala se bat cu putina sare si se adauga peste faina.
 Se adauga treptat laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga si cele 3 linguri de ulei,  dupa care se adauga treptat apa minerala. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
 Aluantul se lasa aproximativ 20 de minute la frigider. Ulterior se poate adauga apa minerala sau  lapte, avand in vedere ca aluatul are tendinta de a se ingrosa in aceasta perioada.

 In locul dulceturilor, vom pune piept de pui, gorgonzola, taiate in bucatele potrivite. Pentru  impachetare triunghi, aplicati umplutura doar pe 1/4 din clatita.





Pofta buna!