joi, 9 aprilie 2015

Omleta cu ceapa verde si inima de porc cu usturoi...




La prima impresie nu am fost deschisa. Dar inima de porc isi merita numele de "delicatese" pana la urma.
Omleta se poate face dupa gust si preferinte, noi am considerat-o o "granitura" pentru inima de porc.


Portie pentru 2 persoane.

 Pentru omleta:
-5 oua
-1 canita lapte
-3 cepe verzi
-4-5 felii branza brie
-sare si piper

Ouale se bat intr-un castron, se adauga laptele, ceapa verde taiata potrivit, inclusiv coditele verzi. Se adauga sare, piper dupa gust.
Intr-o tigaie de teflon, in care se poate praji fara ulei, se pune compozitia, la foc mediu si se pune un capac peste. Nu se amesteca sau intoarce. Se foloseste doar o spatula de silicon pentru a taia omleta in doua bucati. Se aseaza peste compozitie branza brie taiata felii.

!!!Personal folosesc tigaia de clatite!

Pentru carne:
-1 buc inima de porc
-1 ardei rosu
-2 rosii
-4-5 catei usturoi
-100 ml  vin alb
-unt 
-sare, piper, chilli dupa gust

Inima se taie cubulete potrivite.
Usturoiul pisat si ardeiul, se calesc 2-3 minute in unt. Se adauga si inima de porc si rosiile taiete tot cubulete.
Se adauga vinul si se lasa la foc mediu, aproximativ 20-25 minute. 
Se adauga sare, piper macinat si chilli dupa gust.

Se poate servi cu castraveti murati, sfecla rosie, dar dupa gust...cu orice salata sau fara.


Pofta buna

Incercati si spuneti-ne cum a iesit!