O reteta de chiftelute gustoase si usoare, datorita legumelor din compozitie.
Aveti nevoie:
1 kilogram cartofi(noi, daca este posibil)
2 morcovi
200 gr salar picant sau sunca(dupa gust)
150-200 gr cascaval razalit
2 oua
4-5 linguri rase de faina alba
pesmet pentru prajit
1. Cartofii si morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se scurg foarte bine de apa.
2. Cascavalul se da pe razatoarea mica.
3. Salamul sau sunca se taie patratele mici.
4. Se adauga doua oua si 4-5 linguri de faina.
5. Intreaga compozitie se amesteca, pana se omogenizeaza.
6. Se ia compozitie cat pentru o palma. Se modeleaza in forma de bila. Va recomand, sa fie mai marisoare deoarece, in acest fel, compozitia se prinde mai bine si de asemenea, sa fie stranse cat mai bine.
7. Se da prin pesmet si se pun in uleiul bine incins.
Se pot servi calde, dar si reci, cu o salata verde, salata de rosii.