Salata de caracatita se prepara foarte rapid, usor si este foarte gustoasa si aspectoasa.
Se poate servi ca si aperitiv. De asemenea, se poate servi in combinatie cu calamar pane si lamaie. Reteta de calamar o gasiti tot pe blog.
Din nou, va sfatuiesc sa o luati necongelata. Se gaseste la Metro. Eu personal, nu am incredere in fructele de mare congelate.
Aveti nevoie:
1 caracatita mare(1-1,5 kg)
patrunjer verde
ulei masline
2 lamai
sare
piper
usturoi taiat bucatele mici(5-7 catei mari)
1. Se pune apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe, luati caracatita intreaga si o lasati in apa 2-3 secunde, apoi o scoateti. Procedati in acest fel de 4-5 ori. In acest fel, fibrele se moaie si caracatita se moaie.
Se lasa la fiert pana cand furculita patrunde cu usurinta.
2. Patrunjelul si cateii de usturoi se taie marunt.
3. Caracatita se taie in bucatele mici de circa 2 cm.
4. Se pune intr-un vas, se adauga patrunjelul, usturoiul, sare, piper si putin ulei de masline.
Se amesteca bine, pana ce se omogenizeaza.
La servire, se stoarce putina lamaie.
De asemenea, dupa cum v-am spus, salata de caracatita merge mana in mana cu calamarul pane.
Pofta buna!