miercuri, 6 iulie 2011

Scoici a la Italia...


Aveti nevoie de:
Scoici( 10 bucati de persoana).
5-6 catei usturoi(pisat)
ulei pentru calit usturoiul
250 gr Spaghetti

1. Scoicile trebuie sa fie inchise, de regula. Se spala si se curata fie cu o perie de sarma, fie cu cutitul. Apoi se pun la fiert, sa nu treaca apa peste ele. Scoicile care sunt bune de mancat se vor deschide.
Cele care nu se deschid, se arunca.

2. Se pune apa intr-o oala la fiert. Cand apa fierbe, se pun si spaghetele si se lasa in jur de 10-15 minute la fiert. Depinde de tipul de spaghete(vezi pe ambalaj). Personal, va sfatuiesc sa luati spaghetti italiene si nu romanesti. Gustul este foarte diferit.
Dupa ce s-au fiert se scurg de apa. NU se clatesc cu apa.

3. Intr-o tigaie se pun cateva picaturi de ulei si cateii de usturoi pisati. Se adauga sare si piper. Se poate adauga si un strop de vin alb. Puteti adauga si putina apa(o canita mica).
Peste sosul de usturoi, se pun si scoicile si se amesteca.(circa 5-7 minute).

Se pun spaghetele in fiecare farfurie si se adauga sosul cu scoici peste.

De asemenea, sosul de scoici se poate prepara si fara spaghetti.



Pofta buna!